Skip to content

Bang zijn voor een boterham?

Terug naar overzicht

Bang zijn voor een boterham?

Vaak krijgen we bij Your Workout de vraag.. “Is een boterham nou goed of slecht”?

Eten in het algemeen is niet goed of slecht, gezond of ongezond en verwacht ook niet dat door het schrappen van een bepaald voedingsmiddel je ineens veel gezonder wordt. Gezond eten gaat over het geheel om wat je eet, hoe je lijf voeding verteert, hoe snel je eten verbrandt en natuurlijk ook nog hoeveel je beweegt. Dit alles samen is dus best een complex geheel en niet voor iedereen hetzelfde. Pas daarom ook op met het schrappen van belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten of koolhydraten want die heb je echt nodig! Eet ook vooral wat goed voelt en wat je lekker vindt.

Haver is bijvoorbeeld perfect voor je lijf, maar iedere dag ontbijten met havermout is niet echt wat we bedoelen met gevarieerd eten.

Brood kent inmiddels veel voor-en tegenstanders maar met brood is op zich niets mis. Natuurlijk is het ook prima om zonder brood te leven maar ga dan wel na of je alle belangrijke voedingsstoffen ook binnenkrijgt. Je kunt namelijk niet zomaar een onderdeel van je voeding wegstrepen. Indien je weinig koolhydraten (brood of haver) eet dan krijg je vaak ook weinig B-vitaminen binnen en die combinatie geeft juist weer energie.

Weten wat je eet en binnenkrijgt is dus echt heel belangrijk. Veel mensen zijn bang geworden voor koolhydraten en laten zelfs fruit liggen.

Wil jij ook weten of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Neem dan contact op met:

Marjolein van Piggelen via Marjolein@your-workout.nl

Deel dit bericht

Bel nu
Gratis intake