Skip to content

Food out of a jar

Terug naar overzicht

Food out of a jar

Food out of a jar, oftewel in het Nederlands heet dit gewoon: wecken. Wat is dat, denk je misschien? Wecken, ook wel inmaken genoemd, is het conserveren van etenswaar – zoals groente, fruit en zuivel – in potten. Voordeel? Lekker makkelijk en het ziet er om op te eten lekker uit!

De Mason Jars of weckpotten zijn populair. Wij bij Your-Workout zijn ook enorm fan. Overal kun je ze voor gebruiken. Overnight havermoutpap, makkelijk om je groentesap in mee te nemen, salade in te klaar te maken, chiapudding te maken, jam te bewaren, te veel om op te noemen. Een bosje vrolijk gekleurde bloemen staat ook erg leuk. Kortom om je kunt het zo gek niet verzinnen, echt een multi purpose jar!

Zo maak je een salade
Je hebt een weckpot van ongeveer een liter, halve liter kan ook, nodig. Je vult je weckpot met een heerlijke salade. Er zit wel een volgorde in, zodat je salade lekker knapperig blijft, dus ook de noten in je salade.
#1: Eerst de dressing (als je een dressing gebruikt)
#2: Pasta, bonen, rijst, of harde groenten zoals sperziebonen, wortelen, broccoli
#3: Komkommer, tomaat, radijsjes en/of paprika, geitenkaas, makreel, tonijn of zalm
#4: Rucola, spinazie, sla
#5: Pijnboompitten, pompoenpitten en/of andere zaden

Sluit ‘m af en zet je gevulde weckpot in de koelkast. Pak dan de volgende weckpot en vul deze met bijvoorbeeld rijst of speltpasta en voeg er groenten aan toe die je lekker vindt. Zo heb je bijvoorbeeld al 2 salades voor 2 dagen lunch. Het is handig om een “prep” dag te kiezen, dan maak je salades voor een aantal dagen.

Het lijkt even werk maar het resultaat is het meer dan waard als je aan het smullen bent van zo’n weckpot feestje. Ideaal om mee te nemen naar je werk, in de trein of in de auto. Vergeet niet je vork mee te nemen.

Verzin, varieer en bewaar! Eet smakelijk!

Bel nu
Gratis intake