Skip to content

Wat is nu eigenlijk Trailrunning?

Terug naar overzicht
Trailrun

Wat is nu eigenlijk Trailrunning?

“Oh zo graag loop ik hard door de natuur, over paden, door de bossen en over het gras. Maar dit doe ik niet graag alleen en naar mijn zin te weinig.”  Misschien herken je het wel?

…Trailrunning wil zeggen ‘off road’ lopen; door de natuur, over smalle paadjes. We zoeken het avontuurlijke op! Maar dit kan ten eerste niet in het donker en ook bij daglicht is het niet fijn om alleen te lopen in een afgelegen gebied. Veel vaker zouden we ons zelf moeten begeven in een natuurlijke omgeving. Het speelse karakter van een natuurgebied leidt af en werkt mentaal rustgevend.

Als je altijd gewend bent om op asfalt hard te lopen dan zal je zeker wat spieren gaan voelen na een trailrun. Door de ongelijke ondergrond is je voetplaatsing instabieler en zal je meer moeten opvangen. Je spieren rondom je middel, bekken, knieën en enkels worden intensiever belast. Naast het conditionele aspect doe je dus tegelijkertijd ook aan stabiliteitstraining. Een ander positief effect van het lopen op de afwisselende ondergrond is dat de impact op je gewrichten tijdens de landing door de zachte ondergrond wordt beperkt.

Trailrun les bij Your Workout
Nu het weer licht is in de avonduren ga ik elke dinsdagavond om 20.00 uur met een groep Trailrunnen in de omgeving. Hierbij komt de looptechniek aan de orde en ontdek je de leukste paden in de buurt. Doe een keer mee en ervaar! Aanmelden kan via tessa@your-workout.nl.

Tessa Frunt – Hardloop Trainer en Personal Trainer bij Your Workout

 

Deel dit bericht

Bel nu
Gratis intake